Görüntü
Dişler Neden Çapraşık Olur?

Diş teli, dişlerde gözlenen konumlanma bozukluklarına çözüm getirmek için geliştirilmiştir. Alpdent olarak sizlere istediğiniz diş teli türü seçimi konusunda yardımcı olmaktayız. Süreç içinde gerekli tüm durumlarda yanınızdayız. “Dişler Neden Çapraşık Olur?” sorusuna açıklık getirmek için birkaç noktaya değinmek gereklidir. Diş teli nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir?  Braketlerin görevi nedir? bu sorulardan birkaç tanesidir. 

Diş büyüklükleri, çene büyüklüğü ile uyumlu olmadığı durumlarda dişler çeneye konumlanmak için çapraşık ya da aralıklı olarak dizilmek durumunda kalabilmektedir. Bu gibi dişsel ve iskeletsel sorunlarda dişleri tekrar olmaları gereken dizime getirmek amacı ile ortodontik tedavi uygulanabilmektedir.

Diş Teli Takmak Zorunda Mıyım?

Diş teli kullanımı bireysel veya muayene bulguları sonucunda ortaya konulabilmektedir. Her birey diş teli kullanabilmektedir. Tüm problem durumlarında bireysel muayene tercih edilerek süreç ilerletilmektedir. Bu problemler ışığında gerekli süreç tamamlanmış olunur.

Çocukluk döneminde gözlenen sorunların öncelikle ele alınarak değerlendirilmesi ile süreç daha kısa sürede olumlu sonuca ulaşabilmektedir. Örneğin çapraşık dişlerde kullanılan ortodonti tedavisinde gelişmekte olan çocuğun ağız yapısı daha kısa sürede etkili sonuçlar ile düzeltilebilir.  Şeffaf plakların kullanımı ile gelişme gösterilebilmektedir. Ancak bu durumun geçerliliği üzerine bilgi vermek için çocuğun bireysel muayenesinin yapılması ve sorunun boyutunun ele alınması önemlidir. Oluşacak ek  müdahaleler ve sorunlar diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olmaktadır. 

Diş Teli Bakımında Önemli Olan Etmenler Nedir?

Ortodonti sürecinde diş teli bakımı büyük önem taşımaktadır. Diş teli temizliği ile süreç içinde ortaya çıkabilecek olan tüm durumları kontrol altına alabilirsiniz. Etkili gülüşlerin kazandırılması ile bireyler özgüvenli ve kendinden emin bir şekilde hayatını sürdürebileceklerdir. 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları üzerinde yapılan araştırmalar bireysel etmenler ile şekillenmektedir. Bireysel muayene bulguları ile ortaya konan problem durumları hangi müdahale yöntemlerinin belirlenerek sürecin ilerletileceğini ortaya koymaktadır. Bu durum diş teli fiyatları üzerinde de etkiler ortaya koymaktadır.

Diş teli fiyatları bağlı olunan klinik, ülkenin ekonomik olarak ürünleri alım düzeyi ve kişinin getirdiği problem durumlarına göre çeşitlilik içermektedir.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.