Görüntü
İmplant Diş Telinden Önce Mi Yapılır?

Diş teli tedavisi ve implant günümüzde oldukça yaygınlaşan tedavi türleri arasında yer almaktadır. Diş teli tedavi sürecinde bireyler gerekli bilgilendirme ve donanımı alarak sağlıklı bir şekilde güzel gülüşlerini kazanabilmektedir. Bireyler tedavi sürecinin nasıl ilerlediği, hangi noktalara önem verildiği, nasıl temizlenme sağlandığı gibi ana alanlar hakkında bilgilendirilmelidirler. Aksi durumda süreç istenen düzeyde ve uyumda ilerlemez.

İmplant ise diş kayıplarının yerine sağlanacak olan vidalı diş tedavisini ifade etmektedir. Kendi ağız yapınıza uygun diş konumlanması sağlayarak eskisi gibi sağlıklı ve doğal dişlere sahip olmanıza imkan tanınmaktadır. Peki implant nedir? İmplant ücretleri yüksek midir?  Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri nasıl sağlanır? Hem implant hem diş teli aynı anda uygulanır mı? gibi soruları ele alalım.

 

İmplant Nasıl Uygulanır?

Komşu dişlere zarar vermeden yalnızca boş kalan birkaç dişin yerine getirilen diş implant olarak ifade edilmektedir.  Takıp çıkarmalı protezler yerine de kullanımı sağlanabilen implantlar çok fazla diş kaybı olan bireylerde de tercih edilmektedir. Bu noktada bireyin incelenmesi ve tedavi sürecinin nasıl en etkili ve sağlıklı bir şekilde yapılabileceğinin hesaplanması büyük önem taşımaktadır. Kemik yapısı ve uygun yerin konumlandırılmasının ardından yuva açılır ve yuva içine vida konumlandırılması sağlanmaktadır. Oldukça basit ve kısa süreli bir tedavi aşamasıdır.

 

İmplant ve Diş Teli Tedavisi Aynı Anda Nasıl Olur?

Diş teli tedavisinde de implant gibi muayene ve sorun tespitinin yapılmasının ardından braket türleri seçimlenerek tedavi başlatılmaktadır. Tedavi sürecinde önemli olan durum bireyin istek beklentileri ile ihtiyacın analizlenmesi gerekir. Eğer implant ve diş telinin aynı anda yaptırmak istiyor iseniz İmplant tedavisi ortodonti tedavisinin bitiminden sonra gerçekleştirilir. Öncelikli amaç dişlerin uygun konumlara yerleşmesidir. Uygun konumlara yerleşen dişlerin ardından uygun yere implant yapılarak konumlanmalar sağlanmış olunmaktadır. 

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerinde ekonomik koşullar başta olmak üzere bireyin getirdiği sorunlar ve müdahale seçenekleri ile de süreç analizinin sağlanması gerekir. Tek bir faktörün ele alınmadığı diş teli tedavi fiyatlarında gerekli durum analizlerinin saptanması gerekir. Diş teli fiyatları 2024 düzenlemelerine uygun ödeme koşulları oluşturan İstanbul’da yer alan kliniğimiz Alpdent olarak sizlere destek sunmaktayız. 


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.