Görüntü
Çocuklar İçin Diş Teli Uygulanır Mı?

Ağız ve diş sağlığında bireylerin gelişimlerini arttırmak için pek çok destek hizmetleri mevcuttur. Bu hizmetlerden bir tanesi de diş teli tedavisi olmaktadır. Diş teli tedavisinde pek çok yöntem ve gelişmeler günümüzde mevcuttur. Bireyler var olan durumların incelenmesi ve ele alınması için diş teli tedavisine başvurabilmektedirler. Diş teli tedavisi ile bireylerin dişleri kendilerine ait olan konumlara doğru hareket ederek uygun noktalara gelmektedir. Dişlerin kendilerine ait olan konumlara doğru ilerleme göstermesi sonucunda hem psikolojik hem de biyolojik olarak bireylere katkılar sunulmaktadır. Diş teli tedavisinde tüm bu özellikler de diş teli fiyatları açısından da farklılıklar göstermektedir. Diş teli fiyatları bizlerin gelişim süreçleri için önemli bir yer tutmaktadır. Diş teli fiyatları ve diş teli türleri için  okumaya devam edelim.

 

Diş Teli Kullanımı Kolay Mıdır?

Diş teli kullanımı bireyler için değişiklikler göstermektedir. Bazı bireyler için çok kolay iken bazıları için biraz daha gelişim göstereceği bir durum olmaktadır. İlk başta diş teli kullanımı her birey için zorlayıcı durumları gösterebilmektedir. Ağzınıza yeni bir yapının alışması bir haftayı alabilir. Bu süreçten sonra ağzınıza uyumlanmaya başlayarak sizlerin rahatlığınıza yardımcı olacaktır. Diş teli kullanımı çocuklar ve yetişkinler için farklılaşmaktadır. Bazı durumlarda çocuklara diş hareketleri devam ettiği için plaklar da verilebilmektedir. Diş plaklarını düzenli bir şekilde kullanmaları durumlarında var olan sorunları da ortadan kalkabilmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı değerlendirmeleri ele alınan durumların incelenmesi ile şekillenmektedir. Diş teli fiyatları 2025 yılı düzenlemelerinde bireylerin sorunları ve ihtiyaçları önemli bir konudur. Çocuklarda istenilen renkte braket seçimleri ile istenen sonuca doğru hem eğlenerek hem de estetik olarak memnun olarak ilerleme sağlamak mümkündür.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Düzenlenir?

Diş teli tedavisinde fiyatlar bireylerin tedavi süreçlerine etki eden unsurlardan bir tanesidir. Bireyler tedavi süreçlerinde getirdikleri sorunlar, istedikleri diş teli tedavisi türleri, braket seçimi, uygulanacak kliniğin özellikleri gibi unsurları da ele aldığında diş teli fiyatları düzenlemeleri son şeklini alacaktır. Diş teli tedavilerinde fiyatların ele alınmasında etkili olan etmenler bizlerin gelişimine de etki eden etmenleri içermektedir. Çocuklar ve yetişkinler hangi grup olursa olsun bireysel olarak incelendiği takdirde planlamaların sağlanması gerekir. 

Diş teli uygulamalarında braket seçimi bireyler için önemli bir konuyu temsil etmektedir. Braketlerin şeffaf, lingual, metal olması bireylerin seçimlerine bağlı olarak ortaya çıkar. Bazı bireyler daha az görünüm sağlamak ister ve estetik kaygıları mevcuttur. Bu bireylerin şeffaf telleri tercih etmeleri olasıdır. Ek olarak çocuklarda biz sıklıkla metal türlerin var olması muhtemeldir. 

 
 

Share:

Diş Teli Kullanırken Yenilmemesi Gereken Besinler Nelerdir?

Dt Emre Aldoğan 16-06-2021

Diş teli tedavisi bireylerin sağlıklı dişlerine kavuşması için gereken adımları içermektedir. Bu tedavi süreçlerinde diş sağlığınız için gerekli olan tüm durumları inceleyerek süreçlerinizi yönlendire

Devamı

Ortodonti tedavisi tek çeneye uygulanabilir mi

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Ortodonti tedavisi dişlerdeki çapraşıklığı ve konum bozukluğunu 3 boyutlu olarak düzelten bir tedavidir. Ortodonti tedavisinin en büyük avantajı hastamıza güzel bür gülüş kazandırmasıdır. Fakat tek

Devamı

Ortodontist Hakkında

Dt Emre Aldoğan 13-09-2019

Ortodonti tedavi süreci dişlerde meydana gelebilen konumlanma sorunlarının tel kullanımı ile düzeltilmesi ile ilgili bir müdahale yöntemidir. Bu tedaviyi yerine getiren alanında uzman kişilere de orto

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.