Alpdent olarak alanında uzman kadromuz ile bireysel değerlendirmeler çerçevesinde süreç takibi yapmaktayız. Bu yazımızda “Diş Teli Fiyatları ve Etmenleri Nelerdir?” Başlığına değineceğiz.
Ortodonti süreci pek çok aşamayı kapsayan, bireysel temelli ilerleyen, ana hedefin başvuran bireyin ağız yapısında istenen değişimi sağlamak olduğunu ifade eden tedavi yöntemi olarak ifade edilebilmektedir.
Diş teli tedavisinde ön plana çıkan unsurların bir bütün içerisinde değerlendirilerek düzen kurulması gerekmektedir. Süreçteki bütünsellik bozulduğunda ek sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu durumun nedeni her etmenin iyice incelenmeden sürece dahil olması ve olumsuz sonuçlar da doğurabilmesidir.
Örneğin bireyin genel muayenesinde yapılacak bir atlama sebebi ile önceden kısa adımlarla çözümlenen bir problem durumu daha sonra daha kompleks bir şekilde karşımıza çıkabilmektedir.
Süreç içerisinde pek çok etmenden ötürü bireyler farklı türde telleri tercih etmektedir. Bu durum diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi iken diş teli fiyatları düşüşü veya artışına neden olabilmektedir. Süreç boyunca pek çok adım ön plana konulduğunda bireylerin sürece başlama veya geç başlama durumunda diş teli fiyatları durumunun önemli bir yer tuttuğu gözlemlenmektedir.
Şeffaf türde olan teller daha çok yetişkin bireylerce ele alınarak, görüntü kaygısının önüne geçerek estetistiksel düzenlemelerde karşımıza çıkmaktadır. Metal teller ise günümüzden beri en çok karşımıza çıkan ve hala popülerliğini koruyan türlerdendir. Diş teli fiyatları açısından değerlendirildiğinde metal türler daha ekonomik olmakla beraber, her bireyin istediği düzen ve doğrultuya göre de tel değişimi gözlemlenebilmektedir.
Diş teli fiyatları belirlenirken pek çok kriter üzerinde durmak gereklidir. Süreçte belirttiğimiz gibi Alpdent olarak her hastamızın muayeneleri ve onun getirileri üzerinden değerlendirmeler yapmaktayız. Bireylerin bulguları olmadan, incelenmeden fiyat ortaya koymak doğru değildir. Süreçte önemli olan bireysel değerlendirme ve onun getireceği maddi manevi yükümlülüklerdir. Bir diğer açıdan bakıldığında ürünlerin maliyeti, üretim yerleri ve ek sorunlar da tedavi sürecini etkilemektedir.
Ortodonti tedavisi çapraşık yada ayrık dişleri düzelten, alt ve üst dişlerin birbirleri ile ideal ilişkide olmasını sağlayan, estetik olarak daha güzel bir gülüş kazandıran ve ağız hijyeninin daha rah
Süreç içerisinde bazı besin maddelerinin tüketimi sırasında dikkat etmeniz gereken noktalar bulunmaktadır. Bu ürünlerin tüketimi çok az tercih edilerek sürecin ilerlemesi daha sağlıklı olacaktır. Tüke
Diş telinin, diş kökü ve kemiklere zarar getirebileceği, çürük oluşumuna neden olabileceği düşüncesi tüm bireylerce kafa karışıklığı yaratabilecek bir noktadır. Bunlar tamamen yanlış ve kulaktan dolma
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.