Çocuklarımızın sağlıklı gelişim süreçlerini ilerletmemiz için elimizden geleni yaparız. Çocuğumuzun ağız sağlığı için gerekli düzeni kurmamız oldukça önemli olmaktadır. Küçük yaşlardan itibaren ele alınan tüm olumlu etkiler gelişim süreçlerinde büyük öneme sahiptir. Çapraşık dişlerin konumlanması da küçük yaşlardan itibaren dikkat etmemiz gereken bir konu olmaktadır. Diş teli tedavisi de bu anlamda büyük öneme sahiptir.
Diş teli tedavisi her yaştan birey için önemli bir konu olmaktadır. Çocuklar için de uygulanabilir ve kullanılabilir bir tedavi yöntemidir. Kimler diş teli kullanmalıdır? sorusu için çocuklar da diş teli kullanabilir cevabını verebiliriz. Diş teli tedavisinde önemli olan bir diğer durum da diş teli fiyatları olmaktadır. Çocuklarda diş teli tedavileri ve diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri için okumaya devam ediniz.
Çocuklarda diş teli uygulaması kolaylıkla ilerleyen bir süreçtir. Diş teli tedavisinde erken dönemlerde yapılan müdahaleler hızlı cevaplar vermektedir. Çocuklardaki diş çapraşıklıklarını ele aldığınızda erken dönemde yapılan müdahaleler ile kısa sürede dişler istenen yere gelmektedir. Bu durum yetişkinler için de mümkün olsa da gelişimi daha hızlı olan çocukluk döneminde bu durumları incelememiz avantajları sunmaktadır.
Çocukluk döneminde plaklar da sık kullanılan diş teli tedavi süreci araçlarıdır. Dişlerin hareketi devam ettiği için plaklar yardımı ile dişler istenen alana doğru hareket etmektedir. Burada dikkat edilecek nokta temizlik ve düzenli saat aralıklarını kullanarak plakların sistemli bir şekilde tedavide kullanılmasıdır.
Çocuklarda da yetişinler gibi diş teli tedavi süreçleri ilerletilmektedir. Bu durumda herhangi bir acı olmamaktadır.
Çocuklarda diş teli fiyatları merak edilen bir konudur. Her bireyin diş teli fiyatları kendi ihtiyaçlarına göre belirlenirken bu durum çocuklar için de aynı olmaktadır. Çocukların gelişiminde önemli olan düzgün dişlere kavuşmak için gerekli olan süreç analizi ve ihtiyaçlar düzenlenerek diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri sağlanmaktadır. Ekonomik koşullar, seçilen klinik ve braketlerin türü diş teli fiyatları açısından incelenmektedir. Kliniğimizde sizlerin ödeme seçeneklerine uygun diş teli fiyatları değerlendirmelerini dinlemekteyiz.
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.