Görüntü
Diş Teli Diş Etine Zarar Verir Mi?

Diş teli tedavisi olarak bilinen ortodonti ağız ve diş sağlığını korumak, geliştirmek için önemli bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Her birey ortodonti süreci hakkında bilgilendirmelere sahip olsa da doğru bilgilendirmelerin yapılması sürecin başlaması ve devamlılığının gelmesi için önemlidir.

Ortodonti tedavisinde amaç ağız ve diş sağlığını korumak ve geliştirmektir. Dişlere herhangi bir zarar vermeden hem estetiksel hem de işlevsel anlamda sorunları çözmeyi amaçlamaktadır. Diş tellerinin takımı ve bakımı alanında uzman ortodontistler yardımı ile sağlanmaktadır. 

Diş teli muayene süreci ile bireyler kendilerine uygun müdahale yöntemlerini bulabilmektedir. Peki dişler için büyük önem arz eden ortodonti tedavisinin riskleri var mıdır? Diş teli temizliğinin önemi tedavi sürecinde nasıl ele alınmaktadır?

 

Diş Teli Tedavisinde Önemli Noktalar

Diş teli tedavisinde muayene bulgularının değerlendirilmesinin ardından doktorunuz sizlere dikkat edeceğiniz temel noktaları belirtecektir. Bu adımlar ortodonti tedavisinin riskleri hakkında hazır olmanıza katkı verecektir. Bu adımlar genellikle yeme ve içme durumlarınızı değerlendirmenize katkı sağlamaktadır. En az rastlanan diş teli riskleri metal ya da lateks alerjisi olabilmektedir. Periodontal yani diş eti hastalıkları olarak bilinen hastalıkların muayenesinin dikkatli bir şekilde ilerletilmesi kemik dokularının yapılarının incelenmesi gerekmektedir.

Çürük ve diş eti hastalıklarının tedavi boyunca kontrol altında tutulması oldukça önemli olan konular arasındadır. Dişlerin zarar görmemesi için doktorunuzun size önerdiği temizleme ürünlerini tercih etmelisiniz. 

Bir diğer adım da braketlerin temizliğidir. Braket bakımının düzenli aralıklar ile yapılarak dişlerin sağlıklı gelişimine destek olması sağlanmalıdır. Ayrıntılı bilgi ve düzenlemeler için bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Diş Teli Fiyatları 2024 Düzenlemeleri

Diş teli tedavisinde diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri önemli bir rol oynamaktadır. Bireyler diş teli fiyatları hakkında yeterli bilgi sahibi olmamakta, ön yargılı davranarak süreci aksatabilmektedir. Bu adımda ayrıntılı bilgilendirmelerin ve bireye özgü olarak çalışmaların yapılması önerilmektedir.

Diş teli fiyatları 2024 düzenlemeleri bireylerin seçtiği klinik, yaptıracak olduğu müdahale yöntemine göre şekillenmektedir. Alpdent olarak bireye özgü tedavi süreçlerini planlandırmakta ve ödeme koşullarını da şekillendirmekteyiz.

 

 


Share:

Diş teli için en doğru yaş

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

Eskiden diş teli çocuklu dönemlerde uygulanan bir tedavi olarak bilinirdi. Aslında diş teli tedavisi hemen her yaşta uygulanabilen bir tedavidir. Kliniğimizde 50 li yaşlarda dahi diş teli tedavisi yap

Devamı

İmplant Fiyatları

Dt Emre Aldoğan 12-12-2018

İmplant Fiyatlarını Etkileyen Faktörler İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın İmplant fiyatı hesaplama için tıklayın İmplant fiyatları 2024 yılında döviz artışı ile birlikte maliyet a

Devamı

Renkli Tel Nedir?

Dt Emre Aldoğan 13-03-2021

Yetişkin bireyler diş teli tedavisinde pek çok durum analizini sağlarlar. Alanında uzman kadromuz Alpdent olarak sizlere pek çok avantaj sunmaktayız. Süreç boyunca gerekli durum çözümlenmesi ile adım

Devamı
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.