Ortodonti tedavisinde önemli bir nokta da diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları içinde bulunduğu koşullar çerçevesinde değerlendirilerek bireylere sunulmaktadır. Ortodonti tedavi sürecinde dikkat edilecek pek çok noktalar mevcuttur. Bu durumların analizi ile sizin getirdiğiniz bireysel sorunlar ve müdahale türleri içerisinde diş teli fiyatları belirlenmiş olmaktadır. Peki diş teli nedir?, Diş teli kontrolleri nasıl yapılmalıdır? . Yazımızda bu soruların cevaplarını alacağız:
Diş teli tedavisi bireye özgü muayene süreçlerinin planlı bir hale getirilmesi ile mümkündür. Ortodonti tedavi ile bireysel sağlıklı ve estetik bir ağız yapısına kavuşmaktadır. Alanında uzman ortodontistler tarafından ilerletilen süreçte bireyin getirdiği sorun ve uygulanacak ek müdahaleler planlanmaktadır.
Yetişkinler ne kadar süre diş teli kullanmalı diye düşünen pek çok birey mevcuttur. Bu sorunun cevabı bireyin getirdiği problem durumlarına göre çeşitlilik göstermektedir. Süreç içerisinde tedavi ilerleyişine destek vermek amacıyla planlamaların yapılması olası durumların ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır.
Diş teli tedavisinden her birey kendi getirdiği problem ölçüsünde yararlanmaktadır. Genel anlamda 1,5-2 yıl kadar süreyle kullanımı gözlenmektedir.
Diş teli hakkında bilinmesi gerekenler süreç başında bireylere anlatılmalıdır. Bu bilgilendirmeler ileride gözlemlenebilecek olası sorunların önüne geçilecektir.
Diş teli yerine bazı bireyler plak kullanmak isteyebilmektedir. Plak kullanımı bireylerin çapraşıklık derecelerine göre değişim göstermektedir. Çocukların daha çok erken dönemlerde kullandığı plaklar yetişkinlerde bazı durumlarda işlevsel olabilmektedir. Çapraşıklık derecesi arttıkça plak kullanımı da buna bağlı olarak azalmaktadır.
Diş teli tedavisinin ardından dişler kendi konumlarına geldiğinde artık sabitleme işlemlerinin sağlanması gerekmektedir. Bu sabitlemenin amacı dişlerin konumlarını korumaktadır. Yerleri korunan dişler plaklar yardımı ile o konumda sabitlenirler. Bu zamana kadar kendi konumlarına doğru hareket halinde olan dişlerin artık bu konumlarda kalması adına bu işlemin bir süre yapılması önemlidir.
Bireyler belirli saatlerde plak kullanmalıdır. Bu saat dilimlerine ve kullanım sürecine dikkat etmek büyük önem taşımaktadır.
Alpdent olarak sizlere sağlıklı gülüşlerinizi kazandırmak için uğraşmaktayız.
Ortodonti tedavisi; dişlerin üzerine braket adını verdiğimiz metallerin, özel yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırılmasıyla dişlerdeki yamuklukların belirli bir sürede düzeltildiği süreçtir.
Ortodonti tedavisi bildiğiniz üzere dişlerdeki konum bozukluğunun diş teli kullanılarak düzeltildiği bir diş hekimliği tedavisidir. Ortodonti tedavisi yapanlara da ortodontist denir. Diş hekimlerin
Ortodonti tedavisi çapraşık yada ayrık dişleri düzelten, alt ve üst dişlerin birbirleri ile ideal ilişkide olmasını sağlayan, estetik olarak daha güzel bir gülüş kazandıran ve ağız hijyeninin daha rah
Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.
Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.
Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.
Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.
Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.
Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.
Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.
Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir
Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.