Görüntü
Diş Teli Tedavisi Hakkında Her Şey

Sağlıklı ağız sağlığını korumanın en önemli yolu diş bakım süreçlerinden geçmektedir. Diş bakım süreçleri bireylerin sağlıklı ağız yapısını koruması ve geliştirmesi için oldukça önemli olan noktaları taşır. Pek çok birey gerekli değerlendirme sistemleri yardımı ile sağlıklı süreç işleyişini görebilmektedir. Değerlendirme sistemlerinin başında da alanında uzman bir hekimin varlığı gelmektedir. Muayene süreçleri sizlere gerekli bilgilendirme noktalarını sunarak gelişiminize destek olmaktadır. Diş teli tedavisi de süreç boyunca tercihi yüksek olan bir tedavi olarak karşımıza çıkmaktadır. Diş teli tedavisi ve sağlık hakkındaki değerlendirme süreçleri ile ilgili bilgileri incelemek için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Tedavisinde Sorumluluklar

Her birey sağlıklı bir ağız yapısına sahip olmak ister. Ayrıca tedavi süreçlerindeki en büyük amaçlarından bir tanesi etkili bir gülümsemeye sahip olmak olmaktadır. Tedavi boyunca bireyler ihtiyaçları ve beklentilerini sunarak adım adım istedikleri görünümü kazanmaya çalışmaktadırlar. Burada bireye özgü muayenelerin sağlanması ve süreç boyunca elde edilen değerlendirmelerin sağlanması gerekmektedir. Diş ve ağız sağlığının gelişiminde bireyin ve uzmanın sorumluluk sahibi olması gereken noktalar vardır. Bu noktalar iş birliği içinde hareket etmeyi gerektirir. Bakımına önem veren bireyin kontrollerini düzenli bir şekilde yaparak gerekli desteği sunan uzmanlara ihtiyacı vardır. Seçilen yöntem ve akış tedavi süreci için oldukça önemlidir. Diş teli fiyatları da bu bağlamda önem arz etmektedir. Diş teli fiyatları gerekli bakım sistemleri yardımı ile düzenlenmektedir. Bireylerin seçtiği tel türleri diş teli fiyatları konusunda oldukça etkilidir. Metal, şeffaf veya lingual tel türü seçimi bireylerin tedavi süreçlerinde etkili olmaktadır. Değerlendirme sistemlerinin ele alınması ve bireysel faktörlerin incelenmesi diş teli fiyatları 2024 yılı düzenleme süreçlerini etkilemektedir.

Diş Teli Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Diş teli ve bakım süreçleri bireylerin sağlıklı gelişim sistemlerini korumasında etkili olmaktadır. Diş sağlığı sağlıklı bir ağız, boğaz yapısının yanı sıra sindirim sistemini de etkilemektedir. Yani vücudun genel işleyişine katkı sunan sistemleri desteklemektedir. Besinlerin sağlıklı bir şekilde öğütülmesi kıymetlidir. Ek olarak diş teli tedavisi ile kendilerine ait olan alanlarda yer alan dişlerin varlığı, ağız kokusunun da önüne geçmektedir. 

Diş teli bakım süreçleri ve diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmeleri hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.


Share:
Sıkça Sorulan Sorular
- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.